خواص عرق کاسنی چیست؟ عرق کاسنی را کی بخوریم؟
وقتی صحبت از سلامتی به میان میآید، کمتر گیاهی مانند کاسنی در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد. اما آیا میدانستید که عرق کاسنی میتواند کلید بسیاری از مشکلات روزمرهی ما باشد؟ از پاکسازی کبد و تقویت سیستم ایمنی گرفته تا بهبود عملکرد دستگاه گوارش. در این مطلب، با خواص شگفتانگیز عرق کاسنی آشنا میشوید و دلیل محبوبیت آن در میان درمانهای گیاهی را کشف میکنید. اگر به دنبال سلامتی پایدار هستید، این مطلب را از دست ندهید!
طبع عرق کاسنی
پیش از خواندن این مطلب بدانید که مصرف عرقیجات گیاهی می تواند خطرساز باشد و حتما پیش از استفاده از آنها برای هر کدام از مشکلاتتان حتما با پزشک متخصص مشورت کنید و از مصرف سرخود آنها بپرهیزید. این مطلب جهت افزایش آگاهی شما نوشته شده است و ارزش پزشکی ندارد. برای آشنایی با خواص عرق کاسنی ابتدا لازم است با این گیاه و طبع آن بیشتر آشنا شوید. گیاه کاسنی به آسانی رشد میکند. در این حد که به راحتی کنار جادهها و در هر آبوهوایی یافت میشود. حتی میتوانید آن را درون باغچه خانه خود هم پرورش دهید. کاسنی نیاز به آبوهوایی خاص و یا مراقبتهای ویژه ندارد. با این حال این گیاه سرشار از ویتامینها است. ویتامینهایی مانند ویتامین ب 6 و منگنز، منیزیم، آهن، اسیدفولیک، روی، کلسیم و پتاسیم تنها بخشی از مواد مغذی موجود در کاسنی هستند. طبع کاسنی نه گرم و نه سرد است. کاسنی به علت طبع خنک خود میتواند برای کبد معجزه آفرین باشد. عرق کاسنی از برگهای آن تهیه میشود و برای تهیه عرق کاسنی برگهای آن را خشک میکنند. درصد زیادی از عرق کاسنی را آب تشکیل میدهد؛ با این حال باز هم سرشار از مواد مغذی است.
مطلب پیشنهادی: آیا رژیم فستینگ ضرر دارد؟
خواص عرق کاسنی برای زنان
به دلیل مواد مغذی موجود در کاسنی، عرق این گیاه هم برای زنان و هم برای مردان فایدههای بسیاری دارد. در ادامه تنها به خواص عرق کاسنی برای زنان میپردازیم. کاسنی را میتوان یک تنظیمکننده قوی هورمونها دانست. به همین دلیل تاثیرات بسیاری بر روی بیماریهای زنان دارد. به عنوان مثال از مهمترین خواص کاسنی به خصوص عرق آن، تنظیمکنندگی دوران قاعدگی است. افرادی که قاعدگی نامنظمی دارند با مصرف کاسنی به راحتی درمان میشوند؛ البته اگر علت این نامنظمی در قاعدگی، هورمونهای زنان باشند. گاهی این بیماری دلایلی دیگری هم دارد که باید با مراجعه به پزشک آنها را برطرف کرد. کاهش اختلالات دوران pms و دردهای این دوران را به راحتی میتوان با کاسنی برطرف کرد. اگر در دوران پیش از قاعدگی به گرفتگی عضلات به خصوص ناحیه شکم و کمر دچار میشوید، به راحتی میتوانید با مصرف عرق کاسنی در هفته پیش از قاعدگی، گرفتگی عضلات را تسکین دهید.
رحم و تخمدان بسیاری از بانوان نیاز به تقویت دارد؛ با مصرف کاسنی به صورت روزانه میتوانید رحم خود را تقویت و حتی برای پیش از بارداری آن را آماده کنید. توجه داشته باشید که مصرف کاسنی برای دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمیشود. از دیگر خواص عرق کاسنی تاثیر آن در کنترل و تنظیم قند خون است. به همین علت میتواند از ابتلای مادران به مشکلات فشارخون در دوران بارداری جلوگیری کند؛ بنابراین مصرف کاسنی پیش از دوران بارداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
خواص عرق کاسنی برای مردان
یکی از مهمترین خواص عرق کاسنی برای مردان، افزایش میل جنسی آنها است. با مصرف کاسنی مردان میتوانند قدرت باروری خود و همچنین میل جنسیشان را افزایش دهند. مردانی که از ناباروری و کم بودن میل جنسی رنج میبرند، خوب است در کنار مصرف دیگر داروها طبق تجویز پزشک، به مصرف کاسنی هم بپردازند. کاسنی خون را در بدن انسان تصفیه میکند. به این ترتیب خونرسانی به اندام تناسلی بیشتر میشود و اینگونه بخش زیادی از مشکلات باروری و جنسی مردان درمان خواهد شد.
ازطرفی کاسنی از بدن سمزدایی هم میکند. با سمزدایی از بدن، اسپرمهای مردان هم تقویت میشوند و حتی بر تعداد آنها افزوده خواهد شد. این خود تقویت قدرت باروری مردان را در پی دارد؛ زیرا یکی از عواملی که موجب ناباروری مردان است، ضعیف بودن و یا کمبود اسپرمهای آنان است. برای بهرهمندی از تاثیر عرق کاسنی بهتر است هرروز در ابتدای صبح نصف لیوان عرق کاسنی را میل کنید.
مطلب پیشنهادی: خواص چای زعفران
خواص عرق کاسنی برای کبد
مهمترین خواص عرق کاسنی تاثیر آن بر روی کبد و درمان مشکلات کبدی است. وجود موادی مانند فنولها، سیلیمارین و فلانوئیدها در کاسنی، به درمان کبد و مشکلات کبدی مانند کبد چرب کمک میکند. از جمله مشکلاتی که ممکن است برای کبد به وجود بیاید، التهاب کبد است. کاسنی به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد، در بهبود التهابات کبد و تقویت کارکرد آن موثر است. علاوه بر خاصیت ضدالتهابی، عرق کاسنی یکی از آنتی هپاتوتوکسیک است. در صورتی که درگیر بیماری کبد چرب هستید میتوانید با رژیم غذایی کبد چرب این بیماری را تا حد قابل توجهی کنترل کنید. به این ترتیب در سمزدایی از کبد و بازگردان سلامت آن تاثیر بسیاری دارد. کاسنی همچنین میتواند تولید صفرا را افزایش داده و حرکت آن را تسهیل کند؛ در نتیجه به راحتی کبد تقویت میشود و مواد سمی از آن دفع میشوند. مصرف کاسنی برای کاهش مقدار چربیهای ناشی از چربیهای اشباع شده و تریگلیسرید در کبد تاثیرگذار است. در غیر این صورت انباشته شدن این چربیها در کبد موجب بروز بیماری کبد چرب میشود. در حال حاضر کبد چرب، بیماری نسبتا شایعی در میان افراد مختلف است. یکی دیگر از مواد مفید موجود در کاسنی و عرق آن، سیلیمارین است. این ماده از سلولهای کبدی در مقابل آسیبهای اکسیداتیو حفاظت میکند و همچنین روند تجدید سلولی را هم تسریع میبخشد. قبل از مصرف کاسنی برای مشکلات کبدی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
فواید عرق کاسنی برای پوست
جوش صورت یکی دیگر از مشکلاتی است که به راحتی با کمک خواص عرق کاسنی میتوان آن را برطرف کرد؛ البته در صورتی که جوشهای صورت ناشی از مشکلات هورمونی و یا کبد ناسالم باشند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دلیل ابتلا به کبد چرب، نمیتوانید از شر جوشهای صورت و آکنهها خلاص شوید، باید حتما مصرف عرق کاسنی را در برنامه رژیم خود بگنجانید. همانطور که در بالا هم توضیح دادیم، کاسنی به دلیل طبیعت خنکی که دارد کبد چرب را درمان میکند. درمان کبد چرب هم مساوی با تمام شدن بسیاری از جوشهای صورت است. برخی از جوشهای پوست نیز به دلیل حرارت بسیار بالای بدن و یا آلودگی بیش از حد خون است. کاسنی به دلیل دارا بودن ویتامین ث، به راحتی این مشکل را هم از میان میبرد و پوستی شفاف و بدون لک را به شما هدیه میدهد. اگر جوشهای صورتتان به دلیل مشکلات هورمونی و ضعیف بودن تخمدانها به وجود آمده باشد، باز هم با کاسنی قابل درمان است. فقط کافی است روزی یک لیوان ناشتا کاسنی را مصرف کنید تا به راحتی تخمدانها تقویت و جوشهای آن هم برطرف شوند.
امکان استفاده از کاسنی به صورت موضعی هم وجود دارد. میتوانید عرق کاسنی را به عنوان رقیقکننده با ماسکهای خانگی مخلوط کنید و یا تنها صورت خود را با آن شستشو دهید. اما منابع کافی برای امن بودن این موضوع وجود ندارد و ممکن است در بعضی افراد باعث حساسیت و مشکلات پوستی شود.
خواص عرق کاسنی برای گوارش
از خواص عرق کاسنی بر روی گوارش نمیتوان چشم پوشید. در کاسنی مادهای به نام اینولین وجود دارد. اینولین یک پروبیوتیک بسیار قوی و از جمله باکتریهای مفید برای بدن انسان است. این ماده در بدن انسان برای مقابله با مشکلات روده، معده و گوارش وجود دارد. مشکلاتی از قبیل رفلاکس معده، سوزش معده، درد شدید معده و سوءهاضمه، یبوست، نفخ و غیره از جمله مشکلات گوارشی هستند که با مصرف کاسنی برطرف خواهند شد.
فواید عرق کاسنی برای لاغری
افرادی که از رژیمهای لاغری استفاده میکنند، باید حتما از خواص عرق کاسنی برای لاغری اطلاع داشته باشند. عرق کاسنی فیبر فراوانی دارد. با مصرف عرق کاسنی به دلیل فیبر موجود در آن، هضم غذا و خالی شدن روده تسریع پیدا میکند و در نتیجه سوختوساز بدن هم بیشتر میشود. این امر خود به لاغری افراد کمک خواهد کرد. اینولین مادهای موجود در کاسنی است که میتواند جایگزینی قند در رژیم لاغری و غذایی باشد. به این ترتیب کاهش مصرف قند مصنوعی، به کمک روند لاغری میآید و آن را تسریع میکند. از طرفی با نوشیدن نصف فنجان عرق کاسنی به صورت روزانه، کلسترول بد LDL بدن هم کاهش پیدا میکند. این امر در کاهش وزن بسیار موثر خواهد بود. به این ترتیب اگر تمایل به لاغری داردی، بهتر است کاسنی را در رژِیم غذایی خود بگنجانید.
مطلب پیشنهادی: رژیم نوردیک چیست؟
عرق کاسنی را کی بخوریم؟
صبح ناشتا یکی از بهترین زمانها برای مصرف عرق کاسنی است. در این زمان، بدن آمادگی بیشتری برای جذب مواد مفید دارد و این امر به پاکسازی کبد و دفع سموم کمک میکند. یک لیوان عرق کاسنی همراه با آب ولرم و چند قطره لیمو میتواند شروعی عالی برای روز شما باشد. اگر بعد از غذا احساس سنگینی یا سوءهاضمه دارید، مصرف یک استکان عرق کاسنی نیم ساعت پس از وعده غذایی میتواند به هضم بهتر و کاهش التهاب معده کمک کند. شبها نیز، پیش از خواب، نوشیدن عرق کاسنی میتواند به آرامش بدن و بهبود کیفیت خواب کمک کند. این گیاه با خاصیت خنککنندگی، برای کاهش حرارت بدن و رفع استرس مفید است. همچنین عرق کاسنی میتواند با خواص منحصر به فرد خود سبب افزایش متابولیسم بدن نیز شود. به یاد داشته باشید که زیادهروی در مصرف عرق کاسنی ممکن است باعث افت فشار خون یا ضعف شود، بنابراین مقدار مصرف خود را متعادل نگه دارید.
مضرات و نباید های عرق کاسنی
مصرف کاسنی در برخی مواقع نه تنها شما را از خواص عرق کاسنی بهرهمند نمیکند؛ بلکه با ضررهای آن هم روبهرو خواهد کرد. در ادامه برخی از نبایدهای کاسنی را بیان میکنیم:
- نباید بههیچعنوان کاسنی را در دوران بارداری و شیردهی مصرف کرد. با مصرف کاسنی در این دوران احتمال تحریک خونریزی و سقط جنین وجود دارد.
- اگر به گرده گلهایی مانند گل محمدی، همیشهبهار و مروارید حساسیت داشتهاید، احتمال دارد به کاسنی هم واکنش آلرژیک نشان دهید.
- مصرف کاسنی به مقدار زیاد میتواند مشکلاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا را تشدید کند. علاوه بر آن در تشدید انقباضهای کیسه صفرا هم نقش دارد. به همین دلیل اگر سابقه ابتلا به سنگ کیسه صفرا را دارید، برای مصرف کاسنی از پزشک مشورت بگیرید.
- کاسنی میتواند بار کلیه را افزایش دهد؛ پس اگر مبتلا به نارسایی کلیه هستید، از مصرف آن خودداری کنید.
- مصرف عرق کاسنی منجر به رسوب اسیداوریک در کلیه میشود. به همین دلیل اگر سنگ کلیه دارید از مصرف آن خودداری کنید.
- از جمله خواص عرق کاسنی کاهش قند خون است. پس اگر از داروهای کاهش و یا تنظیم قند خون استفاده میکنید، باید از مصرف کاسنی بپرهیزید.
- بعد از عمل جراحی به دلیل خاصیت رقیق کنندگی خون، بهتر است از آن تا حداقل دو هفته مصرف نکنید.
جمعبندی
کاسنی گیاهی با طبع خنک است که عرق آن خواص بسیاری دارد. این خواص به دلیل مواد و ترکیبات مفید در کاسنی به وجود آمده است. از خواص عرق کاسنی میتوان به رفع یبوست، رفع مشکلات سوءهاضمه، از بین بردن مشکلات کبد چرب، تنظیم صفرا، تنظیم هورمونهای زنانه، تنظیم سیکل قاعدگی، افزایش اسپرم و میل جنسی مردان، کاهش دردهای رحمی در دوران قاعدگی و غیره اشاره کرد. مصرف عرق کاسنی همچنین پوستی شاداب را به شما هدیه خواهد کرد. به طور کلی مصرف زیاد و طولانی مدت آن توصیه نمی شود و احتمالا عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت.
دیدگاه شما