رژیم فستینگ چیست؟ فواید و انواع رژیم روزه داری متناوب

24 شهریور 1403 - آخرین بروزرسانی: 29 شهریور 1403
رژیم فستینگ

تصور کنید بتوانید وزن خود را بدون نیاز به پیروی از رژیم‌های سخت و محدودکننده کاهش دهید و در عین حال انرژی و سلامتی بیشتری به دست آورید! رژیم فستینگ یا همان روزه‌داری متناوب، یکی از روش‌های جذاب و مؤثر است که این امکان را برای شما فراهم می‌کند. رژیم فستینگ، یک الگوی غذایی یا برنامه غذایی است. در این الگوی غذایی دوره‌های ناشتایی و دوره‌های غذا خوردن به صورت متناوب و پشت‌سرهم انجام می‌شود. در رژیم روزه‌داری متناوب برخی ساعات روز یا برخی روزهای هفته غذایی میل نمی‌شود و پس از اتمام دوره روزه می‌توان شروع به خوردن غذا کرد. این رژیم لاغری می‌تواند علاوه بر کاهش وزن، بسیاری از بیماری‌ها را هم درمان کند؛ به همین علت است که از محبوبیت نسبی برخوردار است. در ادامه مطلب بیشتر به سوالات شما درباره این رژیم پاسخ خواهیم داد؛ با ما همراه باشید. 

بنر خرید رژیم

تعریف رژیم فستینگ یا روزه‌داری متناوب

به زبان ساده، روزه متناوب یک الگوی غذایی است که زمان خوردن غذا و نخوردن آن را مشخص می‌کند. در این رژیم، برعکس سایر رژیم‌های رایج، چیزی محدود نمی‌شود و تنها موردی که باید آن را رعایت کرد، زمان مصرف غذاها و خوراکی‌ها است. البته در صورتی که فرد قصد دارد در زمان کمتری لاغر شود، باید مصرف کالری را تا جایی که ممکن است کم کند. بر اساس آنچه همه می‌دانند ما مسلمانان یک ماه از سال را به روزه گرفتن اختصاص می‌دهیم. در این 30 روز، از اذان مغرب تا اذان صبح، وقت داریم غذا بخوریم. اما بعد از اذان صبح تا اذان مغرب حق مصرف هیچ ماده‌ خوراکی را نداریم. رژیم فستینگ نیز به همین صورت انجام می‌شود. البته تفاوت‌هایی دارد که در ادامه بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت.

یکی از افرادی که کمک بسیار زیادی به شناخته شدن این رژیم کرد، دکتر مایکل موسلی (Michael Mosley) است. او در سال 2012 کتابی به نام “The Fast Diet” منتشر کرد و در آن مزایای روزه‌داری متناوب را معرفی نمود.

 

مطلب پیشنهادی: چگونه رژیم خود را نشکنیم؟

 

فستینگ چگونه به کاهش وزن کمک می‌کند؟ 

هدف اصلی رژیم لاغری فستینگ، کاهش وزن است؛ اما باید دید این رژیم چگونه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. در ادامه آن را به شما می‌گوییم: 

دریافت کالری کمتر

محدودیت زمانی که در برنامه غذایی فستینگ وجود دارد، به طور طبیعی مقدار کالری دریافتی را کمتر می‌کند. تفاوت آن با رژیم‌های دیگر این است که تنها تاکید این رژیم لاغری بر روی زمان غذا خوردن است و نه چه‌ چیزی خوردن فرد. با مشخص کردن زمان‌های غذا خوردن در این رژیم کاهش وزن، غذا خوردن‌های بی‌رویه نیز کاهش پیدا می‌کند. از طرفی بدن انسان به سیگنال‌های گرسنگی و سیری بیشتر توجه می‌کند. تمام این عوامل مسبب مصرف غذای کمتر و در نتیجه دریافت کالری کمتر هستند. اما در نظر داشته باشید اگر در زمان غذا خوردن به میزان کالری دریافتی توجه نکنید و زیاده‌روی کنید، نه تنها وزن کم نمی‌کنید، بلکه با اضافه وزن هم مواجه خواهید شد.

سوزاندن چربی

زمانی که فرد در دوره روزه قرار دارد، به بدن کالری نمی‌رسد. به این ترتیب بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به سراغ ذخایر چربی رفته و شروع به سوزاندن آن‌ها می‌کند. به این صورت چربی‌های بدن کمتر می‌شوند. در نهایت، وظایف چربی‌ ها در این مرحله، تامین انرژی بدن است.

کاهش اشتها

زمانی که فرد به مدت طولانی غذا نمی‌خورد، سطح هورمون گرلین او که مسئول تحریک احساس گرسنگی است، کاهش پیدا می‌کند. همین امر هم باعث می‌شود احساس گرسنگی کمتری داشته و در نتیجه غذای کمتری هم مصرف کند. در مقابل سطح هورمون لپتین که مسئول تحریک احساس سیری است افزایش پیدا می‌کند.  

تغییرات هورمونی

از مهم‌ترین تغییرات هورمونی که در فرد با رژیم کاهش وزن فستینگ رخ می‌دهد، کاهش سطح انسولین است. هورمون انسولین، قند را به سلول‌های بدن می‌رساند. زمانی که فرد کربوهیدرات کمتری مصرف کند، نیاز بدن هم به انسولین کاهش پیدا می‌کند. کاهش انسولین نیز به بدن اجازه سوزاندن چربی‌های ذخیره‌شده را به عنوان منبع انرژی می‌دهد. فستینگ همچنین هورمون رشد را به صورت قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. این هورمون هم نقش بسیار مهمی در ترمیم بافت‌ها، افزایش توده عضلانی و سوزاندن چربی دارد. نورا‌پی‌نفرین هورمونی است که نقش بسیار مهمی در تجزیه چربی‌ها و افزایش متابولیسم بدن دارد. روزه‌داری متناوب سطح این هورمون را هم افزایش می‌دهد. 

 

مطلب پیشنهادی: گرفتگی عضله بعد از ورزش

 

معرفی انواع روش‌های رژیم فستینگ

میوه

انواع مختلفی از رژیم کاهش وزن روزه‌داری متناوب وجود دارد. محبوب‌ترین آن‌ها را در ادامه به طور کامل معرفی کرده‌ایم.

روش فستینگ 16:8

این روش یکی از معروف‌ترین روش‌های رژیم فستینگ است که اساس آن 16 ساعت روزه گرفتن است (با احتساب زمان خواب). به عبارتی؛ در روش 16:8 فقط 8 ساعت در روز می‌توان تغذیه کرد. برخی از افراد این کار را با حذف صبحانه انجام می‌دهند، اما می‌توان به صورت برعکس هم عمل کرد و شام را حذف کرد؛ برای مثال؛ بین ساعت 11:00 تا 19:00 غذا خورد و در ادامه روز هیچ ماده خوراکی را نباید مصرف کرد. دانشمندان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی 16:8 پیروی می‌کنند یا تنها در یک بازه زمانی 8 ساعته غذا می‌خورند، در مقایسه با افرادی که 12 یا 16 ساعت غذا می‌خورند، 91 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

روش فستینگ 5:2

در این روش 5 روز از هفته را می‌توان طبق روال همیشه غذا مصرف کرد و آن روزها شامل رژیم لاغری فستینگ نمی‌شوند. اما 2 روز باقی‌مانده را باید روزه گرفت. البته این روزه به معنای عدم مصرف چیزی نیست. بلکه در این دو روز می توان مصرف بسیار محدودی انجام داد. این میزان مصرف برای زنان حداکثر 500 کالری و برای مردان تقریباً 600 کالری است.

رژیم فستینگ 24 ساعته

این روش کمی دشوار است، از این رو انجام آن فقط به افرادی که در روزه متناوب تجربه دارند توصیه می‌شود. در قانون 24 ساعته، 1 یا 2 روز در هفته باید به مدت 24 ساعت ناشتا بمانید. برای مثال؛ اگر آخرین وعده غذایی خود را ساعت 19:00 روز قبل خورده‌اید، باید تا ساعت 19:00 روز بعد گرسنه بمانید. البته در دوران روزه‌داری 24 ساعته، می‌توان بدون هیچ نگرانی مایعات بدون قند مانند آب، قهوه و چای را نوشید. این روش ممکن است عوارضی مانند سردرد و سرگیجه را به همراه داشته باشد. البته، این نوع رژیم فستینگ، به افرادی که به تازگی رژیم لاغری را شروع کرده‌اند پیشنهاد نمی‌شود.

رژیم فستینگ 12 ساعت

رژیم فستینگ 12 ساعت برای افراد مبتدی توصیه می‌شود. در این رژیم فستینگ، 12 ساعت باید ناشتا بود و 12 ساعت بعدی را می‌توان غذا خورد؛ به عنوان مثال؛ شخص می‌تواند از ساعت 7 بعد از ظهر تا 7 صبح روزه بگیرد و بدین شکل بیشتر ساعات روزه گرفتن در خواب می گذرد.

juice fasting

رژیم فستینگ آب میوه و یا juice fasting، یک رژیم غذایی کوتاه مدت است که در آن فقط آب میوه و آب سبزیجات مصرف می‌شود و از غذاهای جامد خودداری می‌شود. این نوع رژیم، اغلب به عنوان راهی برای سم زدایی بدن، کاهش وزن و بهبود سلامت کلی تبلیغ می شود. در نظر داشته باشید، رژیم آبمیوه در صورت طولانی مدت می تواند منجر به خستگی، سرگیجه، سردرد، اسهال و کمبود مواد مغذی شود. پس بهتر است قبل از شروع این نوع رژیم با متخصص تغذیه مشورت کنید.  از طرفی دیگر، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه پاکسازی آب برای سم زدایی بدن ضروری است، وجود ندارد. همچنین، رژیم آبمیوه ممکن است به افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا داروهای خاصی مصرف می کنند آسیب برساند.

رژیم غذایی OMAD

OMAD مخفف یک وعده غذایی در روز است. این یک شکل شدید از روزه داری متناوب است که در آن شما تمام کالری های روزانه خود را در یک وعده در روز مصرف می کنید. در نتیجه، با محدود کردن غذای خود به یک وعده غذایی، به طور خودکار کالری دریافتی کاهش پیدا می‌کند. بسیاری از افراد با رژیم فستینگ OMAD کاهش وزن قابل توجهی را تجربه می‌کنند. اما برای برخی از افراد، به ویژه افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند، رژیم فستینگ OMAD ممکن است ایمن نباشد.

Water Fasting

رژیم فستینگ آب، شامل مصرف فقط آب برای یک دوره مشخص است. این نوع رژیم لاغری، یک رژیم پرخطر برای کاهش وزن است. در حالی که برخی از افراد ادعا می‌کنند این نوع رژیم دارای فواید متعددی است. رژیم فستینگ آب به صورت طولانی مدت می تواند بدن شما را از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری محروم کند. همچنین، این نوع رژیم کاهش وزن منجر به از دست رفتن عضله های شما شده و بافت عضلانی بدن را دچار ضعف می‌کند. 

حذف وعده‌های غذایی در طول روز

این روش رژیم فستینگ بسیار آسان است و به حذف یک یا دو وعده غذایی اصلی در طول روز بسنده می‌کند. در وعده‌های باقی‌مانده روز را باید از غذاهای سالم و کم کالری مصرف کرد؛ برای مثال می‌توان صبحانه و شام را حذف کرد و فقط ناهار خورد. در طول روز نیز مصرف مواد مغذی کم کالری مانعی ندارد.

 

مطلب پیشنهادی: خواص پسته چیست؟

 

فواید فستینگ

فواید فستینگ

در رژیم لاغری فستینگ بدن در ساعت‌های ناشتایی کالری‌های وعده مصرف شده را می‌سوزاند و سپس چربی‌های بدن را هم از بین می‌برد. این رژیم اثر سم‌زدایی دارد و به فرد این امکان را می‌دهد که به روشی سالم وزن کم کند.

به طور کلی فواید رژیم روزه‌داری متناوب برای بدن بسیار زیاد است که این فواید عبارت‌اند از:

  1. روزه‌داری متناوب، بدون نیاز به کاهش قابل توجه کالری به کاهش وزن و چربی شکم کمک می‌کند. همچنین باعث بهبود متابولیسم و افزایش انرژی می‌شود.
  2. رژیم روزه‌داری متناوب مقاومت به انسولین و سطح قند خون را کاهش می‌دهد؛ همچنین انسولین ناشتا را 20-31٪ پایین می آورد که به این شکل از بدن در برابر دیابت نوع 2 محافظت می‌کند.
  3. سطح کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون که سلامت قلب را تهدید می‌کنند را کاهش می‌دهد.  
  4. به بازسازی سلول‌های عصبی جدید در مغز کمک کرده و از بروز آلزایمر جلوگیری می‌کند.
  5. رژیم فستینگ، میانگین طول عمر افراد را افزایش می‌دهد و با علائم پیری مقابله می‌نماید.
  6. این نوع رژیم باعث کاهش سطح التهاب در بدن می‌شود. در نتیجه، از بدن در برابر بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.
  7. اثر سم‌زدایی دارد، سموم را از بدن دفع می‌کند و سلول‌ها را بازسازی می‌کند.
  8. فعالیت سیستم گوارش را بهبود می‌بخشد.

این‌ها بخشی از مزایای فستینگ بودند که به آن‌ها اشاره کردیم. به طور خلاصه؛ این رژیم سلامت بدن را تا جایی که امکان دارد تامین می‌کند و از بروز بیماری‌های خطرناک نیز جلوگیری می‌نماید.

 

مطلب پیشنهادی: بهترین ورزش ها برای لاغری شکم

 

عوارض رژیم روزه‌داری متناوب

رژیم لاغری فستینگ در برخی موارد ممکن است عوارض جانبی مانند کاهش تمرکز، عدم تعادل هورمونی، ضعف، یبوست، سردرد و حالت تهوع ایجاد کند. این عوارض در دفعات ابتدایی کاملا طبیعی است و نیازی به نگرانی ندارد. در ادامه دیگر عوارض رژیم فستینگ را بیان می‌کنیم: 

  • احساس گرسنگی شدید هم یکی از رایج‌ترین عوارض فستینگ است. این احساس به‌ویژه در ابتدای رژیم بسیار رخ می‌دهد.
  • طبیعی است که بدن برای تامین انرژی به غذا نیاز دارد. با کاهش مصرف غذا، ممکن است احساس خستگی و کاهش انرژی به سراغ فرد بیاید.
  • کاهش میزان قند خون می‌تواند سردرد و سرگیجه به همراه داشته باشد.
  • یبوست، نفخ و حالت تهوع از دیگر عوارض فستینگ به خصوص برای افراد مبتدی است.
  • برخی افراد در طول فستینگ دچار تحریک‌پذیری، اضطراب و افسردگی می‌شوند که دلیل آن نیز می‌تواند کاهش میزان قند خون باشد.
  • اختلال در الگوی خواب از عوارض احتمالی فستینگ است.
  • کاهش قند خون می‌تواند بر عملکرد مغز تاثیر گذاشته و باعث کاهش تمرکز و حافظه شود.
  • در نتیجه کاهش مصرف خوراکی، تولید بزاق کاهش پیدا کرده و این امر سبب بوی بد دهان می‌شود.
  • رژیم فستینگ طولانی‌مدت می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند.
  • در برخی افراد، به خصوص افراد مستعد از نظر ژنتیکی، فستینگ می‌تواند باعث ایجاد مشکلات قلبی شود.

 

مطلب پیشنهادی: کنجد برای چی خوبه؟

 

رژیم لاغری فستینگ برای چه افرادی مناسب است؟

  • افرادی که به دنبال کاهش وزن پایدار هستند: فستینگ با کاهش کالری دریافتی و افزایش متابولیسم، به کاهش وزن کمک می‌کند.
  • افرادی که به دنبال بهبود حساسیت به انسولین هستند: فستینگ می‌تواند به تنظیم سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک کند.
  • افرادی که به دنبال بهبود سلامت قلبی عروقی هستند: برخی مطالعات نشان داده‌اند که فستینگ می‌تواند به کاهش فشار خون، کلسترول بد و تری‌گلیسیرید کمک کند.
  • افرادی که به دنبال افزایش انرژی و تمرکز هستند: فستینگ می‌تواند به بهبود عملکرد مغز و افزایش انرژی کمک کند.

 

با رژیم فستینگ چند کیلو لاغر می شویم؟

فستینگ

مقدار دقیق کاهش وزن با رژیم فستینگ برای هر فرد متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • نوع رژیم فستینگ: روش های مختلفی از فستینگ وجود دارد (مانند 16/8، 5:2 و …) که هر کدام اثرات متفاوتی روی کاهش وزن دارند.
  • متابولیسم بدن: سرعت سوخت و ساز بدن هر فرد متفاوت است و بر میزان کاهش وزن تاثیرگذار است.
  • رژیم غذایی: نوع و مقدار غذایی که در طول دوره تغذیه مصرف می کنید، نقش مهمی در کاهش وزن دارد.
  • فعالیت بدنی: میزان فعالیت بدنی شما بر میزان کالری سوز شده و در نتیجه کاهش وزن تاثیرگذار است.
  • عوامل ژنتیکی: عوامل ژنتیکی نیز می توانند بر توانایی بدن در کاهش وزن تاثیرگذار باشند.

به طور کلی، رژیم فستینگ می تواند به کاهش وزن کمک کند، اما سرعت و میزان کاهش وزن برای هر فرد متفاوت است. برخی افراد ممکن است در هفته های اول کاهش وزن چشمگیری را تجربه کنند، در حالی که برای برخی دیگر این روند کندتر است.

 

مطلب پیشنهادی: بالون معده چیست؟

 

چه کسانی نباید رژیم فستینگ بگیرند؟

رژیم فستینگ ممکن است برای برخی از افراد مناسب نباشد. این رژیم که می‌تواند بسته به سن، وضعیت سلامتی و سبک زندگی هر فرد متفاوت انجام شود. 

برای افراد زیر توصیه نمی‌شود:

  • بیماران دیابتی 
  • افرادی که فشار خون پایینی دارند
  • زنان باردار و شیرده؛ فستینگ می‌تواند به جنین آسیب برساند. 
  • کودکان و نوجوانان؛ زیرا بدن آن‌ها در سن رشد قرار داشته و نیاز به مواد مغذی دارد. 
  • افراد با شاخص توده بدنی پایین
  • افرادی که داروهای خاص مصرف می‌کنند.
  • افرادی که مشکلات معده دارند
  • افراد با شرایط پزشکی خاص: شرایطی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و هیپوگلیسمی، IF را به طور بالقوه خطرناک می کند. هر فردی که داروهای خاصی مصرف می کند: برخی از داروها نیاز به مصرف غذا با آنها دارند و IF می تواند این روال مهم را مختل کند.

البته این به آن معنا نیست که این افراد به هیچ عنوان نمی‌توانند از این رژیم بهره ببرند، بلکه توصیه می‌شود ابتدا با پزشک خود مشورت کنند. آنتی بیوتیک ها و مسکن ها مانند پاراستامول و NSAID ها را معمولا می توان در هنگام ناشتا مصرف کرد، اما آنتی بیوتیک ها ممکن است باعث ناراحتی گوارشی با معده خالی شوند.

  • برخی از داروها مانند داروهای جویدنی و ویتامین های محلول در چربی می توانند روزه شما را بشکنند.
  • داروهایی که برای درمان دیابت و فشار خون مصرف می شوند، روزه را نمی شکنند؛ اما می توانند عوارض جانبی مانند سرگیجه ایجاد کنند.
  • مکمل هایی مانند الکترولیت‌ها و ویتامین‌های محلول در آب به طور کلی می توانند در طول روزه داری مصرف شوند.
  • شما می توانید پس از مشورت با پزشک خود از داروهای خاصی مانند درمان های تیروئید و قلب در هنگام ناشتا استفاده کنید.

 

مطلب پیشنهادی: چرا صبحانه اشتها ندارم؟

 

چه چیزهایی باید در فهرست رژیم غذایی روزه متناوب گنجانده شود؟

هدف از رژیم فستینگ صرفا گرسنه ماندن نیست، بلکه باید از سالم و مغذی بودن غذاهایی که مصرف می‌‌شود هم اطمینان پیدا کرد. به طور کلی غذاهای غنی از پروتئین، غلات کامل، روغن‌های سالم، میوه‌ها و سبزی‌ها و پروبیوتیک‌ها باید به طور عمده مصرف شوند. علاوه بر غذاها، مصرف مایعات، خصوصا آب نیز در این رژیم اهمیت دارد. 

فهرست غذاها و مایعاتی که باید در رژیم فستینگ متناوب گنجانده شود به شرح زیر است:

میوه‌ها

  • توت فرنگی
  • سیب
  • موز
  • پرتقال
  • هلو 

سبزیجات

  •  کلم بروکلی
  • گل کلم
  • خیار
  • گوجه‌فرنگی
  • سبزی‌های با برگ سبز

غلات کامل

  • جو
  • گندم سیاه
  • برنج
  • جو دوسر

چربی‌های سالم

  • روغن زیتون
  • روغن بادام

غذاهای حاوی پروتئین

  • گوشت
  • ماهی
  • تخم‌مرغ
  • حبوبات
  • آجیل

لبنیات

  • پنیر کم‌چرب
  • ماست

مایعات

  • آب
  • چای
  • قهوه بدون شکر

 

مطلب پیشنهادی: ویتامین ب چه فوایدی دارد؟

 

نمونه رژیم فستینگ

رژیم روزه‌داری متناوب

حال که با خوردنی‌های مجاز در رژیم فستینگ آشنا شدید، بهتر است ترتیب مصرف آن‌ها را نیز بدانید:

  • برای شام یا ناهار: گوشت و فرآورده‌های گوشتی، سالاد با روغن زیتون، ماست، حبوبات، سبزی‌ها، ماکارونی غلات، نان غلات.
  • در صورت نیاز به میان وعده: آجیل و میوه

این برنامه را می‌توانید با نوع روزه‌داری متناوب خود تطبیق داده و طبق آن عمل کنید. با مصرف این خوراکی‌ها در مدت زمان کمتری به تناسب اندام و وزن ایده‌آل خود می‌رسید.

 

غذاهای ممنوعه در فستینگ

در رژیم فستینگ مانند هر رژیم دیگری ممنوعیت‌هایی برای مصرف یک‌سری از غذاها و خوراکی‌ها وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود: 

غذاهای فراوری‌شده

غذاهای فراوری شده بیشتر مقدار کالری، چربی و قند مصنوعی بسیار زیادی دارند. به همین دلیل بهتر تا آنجا که می‌توان از مصرف آنها پرهیز کرد.

قند مصنوعی

قند مصنوعی یکی از مضرترین مواد موجود است. به همین دلیل باید از مصرف آن به شدت پرهیز کرد. حذف قندهای مصنوعی خودبه‌خود به کاهش چربی بدن و سلامت بدن کمک می‌کند. 

کربوهیدرات‌ها

مصرف بسیار زیاد کربوهیدرات مانند نان، ماکارونی و برنج سطح انسولین خون را افزایش می‌دهد. این عمل موجب جلوگیری از سوزاندن چربی‌های بدن می‌شود. به هیچ وجه این مواد غذایی را از سبد غذایی خود حذف نکنید. توصیه می شود از غلات کامل مثل نان جو و غلات و برنج و ماکارونی قهوه ای استفاده کنید. به طور مثال در رژیم کتوژنیک، تمرکز بر به حداقل رساندن کربوهیدرات و افزایش میزان چربی مصرفی است.

آبمیوه‌های صنعتی

این آبمیوه‌های مقادیر زیادی قند مصنوعی و کالری دارند و می‌توان گفت ضرر آنها بیشتر از منفعتشان است. 

 

مطلب پیشنهادی: خواص دانه چیا

 

نکاتی که در مورد رژیم فستینگ باید رعایت شود

  • در زمان رژیم فستینگ و حتی پس از آن باید استفاده از روغن‌های گیاهی و سالم را در برنامه غذایی خود گنجاند.  
  • بهتر است برای احساس گرسنگی کمتر در طول رژیم از غذاهایی با قدرت سیرکنندگی بیشتر مانند آووکادو، تخم‌مرغ، لوبیا، عدس و دیگر غذاهای سرشار از فیبر و پروتئین های کم چرب استفاده کرد. از خواص آووکادو و دیگر مواد غذایی سیرکننده در طول رژیم فستینگ خود غافل نشوید.
  • در این دوره از مصرف غذاهایی با مزه ترش که موجب ترشح اسید معده می‌شوند، باید پرهیز کرد. در صورت عدم رعایت موجب رفلاکس معده خواهد شد.
  • در دوره فستینگ باید بدن را هیدراته نگه داشت و به میزان بسیار زیادی آب مصرف کرد. 
  • مصرف میوه و سبزی‌ها را در این دوره باید به حداکثر رساند.

 

با فستینگ در یک ماه چند کیلو کم می‌شود؟

به صورت کلی و بر اساس تجارب افراد مختلف مشخص شده که با رژیم فستینگ می‌توان به صورت تقریبی هفته‌ای 1 تا 2 کیلو کاهش وزن داشت؛ اما در هر صورت این میزان برای تمام افراد یکسان نیست و تفاوت‌هایی دارد. می‌توان گفت مقدار کاهش وزن برای هر فرد به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه آنها را بیان می‌کنیم: 

  • نوع رژیم: انواع رژیم‌های فستینگ را در بالا توضیح دادیم. اینکه چه نوعی از آن انتخاب شود، در میزان کاهش وزن موثر است. 
  • مدت زمان فست: مدت زمانی که فرد فست است، در میزان کاهش وزن او موثر است. 
  • نوع غذا: اینکه در دوره‌های خوردن غذا افراد چه نوع غذایی می‌خورند و چه میزان کالری دریافت می‌کنند در میزان کاهش وزن آنان موثر است. 
  • سطح فعالیت بدنی: اگر افراد در کنار فستینگ خود به ورزش و فعالیت بدنی هم بپردازند، در مدت زمان کمتری می‌توانند وزن خود را کاهش دهند. 

 

مطلب پیشنهادی: خواص سرکه سیب چیست؟

 

کلام پایانی

در این مقاله به سوال رژیم فستینگ چیست به طور مفصل پاسخ دادیم و انواع آن را نیز معرفی کردیم. همواره به یاد داشته باشید که برای بهره‌مندی بیشتر از این رژیم، باید غذاهای سالم مصرف کنید و از پرخوری نیز بپرهیزید. تحقیقات نشان می‌دهند که این رژیم می‌تواند باعث بهبود متابولیسم، کاهش وزن، کنترل قند خون و افزایش سلامت عمومی بدن شود. البته، مانند هر برنامه تغذیه‌ای دیگر، رعایت اصول درست و مشورت با متخصص تغذیه ضروری است تا بهترین نتایج را کسب کنید.

 

این مطلب صرفا با هدف آموزش و اطلاع‌رسانی منتشر شده است. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت بلاگ فیتوجت را مطالعه نمایید.

نویسنده مطلب ژاله برومند
توسعه محتوا، سئو و سوشیال مدیا مارکتینگ از علایق من هست و برای رسیدن به موفقیت و بهترین‌ها همیشه در تلاش هستم. در کنار تلاش برای رسیدن به موفقیت، همواره سعی در بروزرسانی اطلاعاتم دارم و کمک میکنم تا بین رقبای کسب و کار خودتون بدرخشید و برندی متمایز داشته باشید.

دیدگاه شما

بدون دیدگاه

fitoject-logo
فیتوجت، سایت سلامت
موثرترین برنامه‌های غذایی
فیتوجت با بهره‌گیری از بهترین و به‌روزترین روش‌ها، شما را در مسیر رسیدن به وزن ایده‌آل خودتون و اصلاح عادت غذایی همراهی می‌کند. فیتوجت تلاش می‌کند تا شما بتوانید این مسیر را در کمترین زمان و به راحت‌ترین شکل طی کنید. با فیتوجت، پیش به سوی زندگی سالم!